Beijing is zonder twijfel een bruisende stad die nooit slaapt. Al vanaf ik de lichtjes van deze stad zag hoog in de wolken was ik zo benieuwd naar wat me allemaal te wachten stond. Vandaag heb ik al zoveel meegemaakt dat ik geen last meer heb van jetlag en gwn op elk moment kan slapen.

Toen ik met mijn koffers door de gate liep, was is heel zenuwachtig in het geval dat niemand er zou staan voor mij. Maar de Hutong school had zich goed voorbereid en een medewerker kwam mij meteen halen. Blijkbaar kwam hij niet alleen voor mij maar ook voor een andere Vlaamse student die blijkbaar dezelfde vlucht had genomen. Wat een toeval maar wel gemakkelijk om gewoon Nederlands te kunnen spreken. Ik heb ook al een aantal keren Chinees kunnen spreken omdat de Chinezen automatisch tegen mij beginnen te praten. Telkens moet ik hen dan ook in het Chinees uitleggen dat ik Belg ben (waardoor ze nog meer verward zijn haha). Samen met mijn eerste roommate en de hutong school medewerker gingen we mijn tweede roommate halen. Hij bevond zich in een andere terminal dus dacht ik oke dat is niet zo ver.. Think not! De terminal was in een andere luchthaven van Beijing dus en halfuur lang zaten we op een bus. De tweede roommate is trouwens een Nederlander waardoor we gewoon lekker simpel NL konden spreken. De derde roommate is een Brit die al voor een tijdje in Bejing woont. Hij heeft ons rondgeleid in de omgeving waar ik o.a. reusachtige supermarkten heb gezien. Voor de lunch heeft hij ons meegenomen naar een Dim Sum restaurant waar hij ook een aantal vrienden heeft voorgesteld. Heb ik lekker even snel nieuwe mensen leren kennen :D Daarna zijn we naar de Hutong school zelf geweest en 's avonds op restaurant geweest met de andere leerlingen van de Hutong. Op restaurant gaan is echt niet duur dus ik vermoed dat we dit nog veel vaker zullen doen! 

Op het einde van de dag was ik echt kapot. Jetlag, de buurt meteen verkennen en minstens 4 keer heen en terug naar het appartementje gaan. Morgen weer een lange dag voor de boeg want dan krijgen we meer informatie over de stageplaats. Ik mis het thuisfront al.