Ondertussen ben ik al meer dan een week in Shanghai and I'm still living the dream. Mijn eerste stageweek bij Flanders Investment & Trade zit er dus ook al op en hoewel het allemaal nog wat wennen is voel ik me er erg op mijn gemak. Ik werk samen met vier Chinese mevrouwtjes en nog een andere stagiair uit België. En mijn bazin is top! Elke middag gaan we lunchen en dankzij mijn Chinese collega's heb ik al ten volle kunnen genieten van het geweldige eten hier. Rijst, noodles, dumplings, eend en ga zo maar verder. Hier kan ik zeker aan wennen! De stokjes daarentegen kunnen soms nog wel eens tegenwerken, maar oefening baart kunst en op een week heb ik toch al wel wat vooruitgang geboekt. Het voordeel is natuurlijk dat Chinezen geen tafelmanieren hebben dus morsen, slurpen, met je handen eten, het mag allemaal. 

Hier op mijn appartement is ook alles dik inorde. Mijn drie kotgenoten zijn top en eerlijk gezegd ben ik enorm blij dat ik hier met drie jongens samenwoon. Geen zorgen, geen geklaag of gezaag en ze spenderen amper 5min in de badkamer en niet te vergeten, de sfeer zit er hier altijd goed in! Woensdag is het pizza avond wat gelijk is aan bier, pizza, Sherlock Holmes en veel Italianen in de zetel. Wel, mij hoort ge niet klagen! Deze vrijdag was het Welcome Party in James Bar voor al de new arrivals op de Hutong School, wel dat was me wel een toffe party! Heb heel leuke mensen leren kennen waardoor ik steeds meer uitkijk naar alles wat me hier nog te wachten gaat staan. The day after was iets minder tof maar uiteindelijk ben ik uit mijn bed geraakt en heb ik weer een deeltje van Shanghai gaan verkend, Yuyuan Garden. Een stukje geschiedenis in de stad maar jammer genoeg enorm toeristisch, de streetfood is hier wel ge-wel-dig! 's Avonds ben ik met Aline, ook een stagiaire op het Belgisch Consulaat maar voor het Brusselse gedeelte, naar een BBQ geweest. Rond een vuurtje met Chinezen, Colombianen, Fransen,... en dit met heerlijke Chinese vleesjes en uiteraard een Belgisch biertje. Zoals ik al zei; living the dream! Vandaag moesten we vroeg uit de veren want ik en Aline gingen mee op uistap met de Hutong school naar het waterstadje Tongli, een uurtje rijden vanuit Shanghai. Na een week in totale chaos, drukte en smog was dit een paradijs. Tongli is één van de oudste en mooiste watertowns in Suzhou en dit kan ik alleen maar beamen. Het werd ook al snel duidelijk dat de inwoners van deze stad niet gewend zijn aan Westerse toeristen. We werden al snel aanzien als attractie en konden zo met elke Chinees op de foto, these crazy Chinese people!

Na mijn eerste drukke week en super weekend ben ik nu helemaal klaar om in mijn (enorm hard) bed te kruipen want vanaf volgende week beginnen ook mijn Chinese lessen. Druk, druk, druk maarja dat staat ook wel synoniem aan Shanghai!

Slaapwel en tot snel!

Laura

(Ik probeer er volgende keer wat foto's bij te posten maar dankzij mijn slechte computer skills heb ik nog niet gevonden hoe ik dit moet doen :p)