(1 maart 2013)

Home made sushi!!!! Dat wordt smullen. dacht ik toch... Uiteindelijk bleek het heel wat moeilijker te zijn om klaar te maken dan thuis. Vooral het zeewier oprollen was erg lastig. Thuis kun je mooie grote plakken kopen waar je je rijst en ingrediënten in kunt leggen en oprollen. Maar hier is dat zeewier als voorgesneden in kleine stukjes. Resultaat: Het duurde dubbel zo lang en haast alle rolletjes vielen uit elkaar :s Maar niet getreurd.. Aan de uitgang van de Carrfour hier in de buurt staat een sushi winkeltje. Daar kan ik mooie rolletjes kopen voor een prijs die niet eens de helft is als die van thuis!

Meestal als ik ga eten was dat in het begin met de roommates hier op het appartement/vrienden en andere expats van hier in de compound. (een groep van gebouwen en appartementsblokken). Maar nu dat iedereen zijn/haar stage is begonnen, hebben we allemaal een eigen agenda tijdens de week. Maar in de weekend gaan we nog steeds samen eten (en feesten). Via hen leer ik constant nieuwe mensen/expats kennen. Dus je bent hier nooit echt alleen. Ook als we uitgaan leer je mensen (wééral expats ^^) kennen. Dat is wel leuk. Zo heb ik 2 russische meiden leren kennen die me de volgende avond hebben uitgenodigd om te gaan Salsa dansen. Zie je het al voor je? Haha. Nu dat viel wel mee. Ik kon er nog wel wat van (zeiden zij, niet mijn woorden). ^-^

Ik ben een paar dagen geleden gaan muurklimmen met Haike en nog vriendinnen van haar. Iemand die op de Hutong School werkt en waarmee ik eens mee ben gaan lunchen. Toen vertelde ze me dat er een klimmuur is in een gym in Shanghai. Dat moest ik dus wel eens proberen :)

 

Dat muurklimmen was heel leuk maar niet geheel wat ik verwacht had. De muur was slechts 3m hoog. Het was dus de bedoeling dat je op lage hoogte een (ongeveer) horizontaal parcour aflegde. Zonder touwen als veiligheid dan. Maar mocht je toch vallen of loslaten, dan lagen er dikke matten op de grond die je 'val' breken. Zo kunnen we zonder gevaar klimmen en onze kracht/techniek wat oefenen. Buiten waren wel wat muren van zo'n 10 meter hoog, maar het was iets te koud om daar echt te gaan klimmen. Maar ik kon het toch niet laten om er toch snel eentje te proberen. Eens het wat warmer wordt, wil ik daar wel nog eens gaan klimmen.

That's all for now.

Mâ Yïng Xióng (Brian Marc in het Chinees. het betekent 'held')