Ni hao! 

Weer even een update uit Shanghai na 7 weken in deze heerlijke stad. Ik heb inmiddels een redelijk ritme opgebouwd, vrij van jetlags en vol met werk, Chinese lessen, scriptie schrijven, netwerkevents, gezellige avondjes en feestjes. Een week hier ziet er voor mij ongeveer als volgt uit:

- Maandag t/m vrijdag: stage lopen, minimaal van 10 tot 6 en regelmatig eerder beginnen/later klaar

- Maandag, woensdag en vrijdag: Chinese les van 6 tot 8

- Ongeveer 1x per 2 weken: een netwerkevent na werktijd, vaak op de mooiste locaties van Shanghai met de lekkerste hapjes en drankjes :)

- Ongeveer om de dag: thuis komen na Chinese les in een appartement vol met vrienden, drank en vaak pizza en/of McDonalds

- Vrijdag- en zaterdagavond: feestje, vaak startend in een van onze appartementen of Mural (100 kuai = hele avond onbeperkt alles) om daarna verder te gaan in clubs zoals Muse, the Apartment, the Shelter of Geisha

- Zaterdag en zondag: uitslapen, gezamenlijk ontbijten, iets bezoeken/bekijken/winkelen als we daar toe in staat zijn, op ons dakterras liggen

- Verspreid over de week probeer ik ook nog een beetje aan mn scriptie te werken zodat ik niet teveel vertraging op loop en van de zomer gewoon kan afstuderen :)

Een druk schema dus maar voornamelijk gevuld met leuke dingen dus mij zul je zeker niet horen klagen. Ik probeer elke week minstens 1 avond in te plannen waarop ik niks doe en op tijd (lees: eerder dan half 1) naar bed ga om een beetje slaap in te halen en energie te verzamelen voor het weekend en alle andere dingen die ik moet doen.

Ik merk wel dat ik inmiddels redelijk gewend ben aan alles, aan de drukte op straat, het eeuwige gestaar van Chinezen naar mensen zonder spleetogen met krullend haar en zelfs aan het Vlaams wat ongeveer de voertaal is hier :). Er zijn alleen twee dingen waaraan ik denk ik nooit ga wennen: aan het gerochel op straat en aan hoe verschrikkelijk goed Chinezen zijn in in de weg lopen. Het is echt ongelooflijk knap hoe vaak en lang ze dat voor elkaar krijgen. Aangezien dit een van mijn grootste ergernissen is moet ik af en toe echt even rustig ademhalen om ze niet een kleine beuk te verkopen. Maar goed, ze zijn dan ook met veel dus op zich is het begrijpelijk dat iedereen voor zn eigen plekje vecht. 

Wat ook ontzettend fijn is, is dat het eindelijk wat beter weer is geworden. Mijn eerste twee weken hier heb ik het eigenlijk non-stop koud gehad. Inmiddels hebben we de 28 graden al gehaald, al is het nu gemiddeld rond de 15 tot 20 graden. Hoewel dit opzich heel prettig is, maakt het wel ook duidelijk hoe vervuild de stad wel niet is. In plaats van mooie uitzichten op wolkenkrabbers, zitten de punten van deze gebouwen in dikke bruine wolken. Gelukkig zijn er ook dagen met wat wind waarop het beter te doen is. 

Een aantal noemenswaardige dingen uit de afgelopen weken zijn onder andere het Lantern Festival dat we bezocht hebben in Yuyuan Garden, het oude, meer traditionele deel van Shanghai, onze bezoekjes aan rooftop bars, wandklimmen in Shanghai Stadium en een bezoek aan een circus met Hutong School. Hieronder een klein fotoverslagje om deze blog af te ronden. Enjoy! 

         

Visrestaurant in Pudong                                                   Hutong School activiteit: circus

          

Lantern Festival @ Yuyuan Garden                                Rooftop bar @ Radisson Blu People's Square

          

"The bottle opener" in de zon                                           Zonsondergang op ons dakterras

          

Wandklimmen in Shanghai Stadium                              Mooie dag in The Former French Concession

Zai jian!

Anouk