(24 februari 2013)

Hier kun je zien dat de winter voorbij aan het trekken is. De temperaturen worden warmer en het vriest haast niet meer. Het mag voor mij gerust nog wat warmer worden. Spaanse hitte moet nu ook niet, maar een lekkere 20°C is voor mij ideaal. 

Op het werk gaat (bijna) alles heel goed. Ik werk voornamelijk met Britten. Er is 1 Fransman en een Franse stagair, Clement. Hij zit al enkele maanden in Shanghai. Eerst studeerde hij hier een semester en doet nu een stage. Het team is erg vriendelijk en behulpzaam. De sfeer is erg professioneel en toch tergelijker tijd vriendelijk en relaxt. Maar er waren de eerste dagen wat technische problemen enzo waardoor ik en Clement bijna een hele dag niet hebben kunnen werken... Onze laptops moesten worden aangepast aan systemen van het bedrijf, e-mail accounts moesten worden opgezet, ... De inwerkingsfase eigenlijk. Dus maakten we ons nog een kopje thee, aten wat biscuits en genoten van het uitzicht vanuit ons bureau. We konden toch niets beters doen. Het werk valt dus heel goed mee.

De spitsuren op de metro zijn dan wel weer een ander paar mouwen.. AL DIE CHINEZEN!!! :O Amaaaaaiiiii. Die filmpjes op youtube van honderde mensen die zich in een metro duwen, dat gebeurt hier dus echt. Het is duwen en trekken, opkomen voor jezelf. Of je komt er gewoon niet op. Maar daar worden we hard van zeker?

Ik ga nu nog een beetje aan mijn scriptie werken en dan inkopen doen voor morgen. Ik ga proberen om zelf sushi te maken. En als het een succes is, kunnen we de rest uitnodigen voor een sushi avond op het appartement! :D

 

Stay tunned for more news,

B