Hier is het woensdag (6 februari 2013) beginnen sneeuwen in Shanghai. Wat heel erg uitzonderlijk is.. Waar we zijn erop voorzien. Ondertussen zijn mijn 2 roommates, Anthony en Gauthier, aangekomen op 't appartement. Ook 2 Belgen. We zijn gisterenavond uitgeweest en hebben ons goed geamuseerd. Eerst zijn we 'all you can eat' sushi gaan eten, en dan zijn we naar een club geweest om een feestje te bouwen. Daar heb ik nog meer Belgen en Italianen leren kennen.. En een Australische die Chinees, Japans en Koreaans kan spreken!

Met haar ben ik wat gaan wandelen (om 04.30u 's ochtend's) en wou ze mij leren om Koreaans te leren^^. Ik verstond er helemaal niks van tot als ze de tekst van Opa Gangnam Style begon te zingen. Toen was ik wel effe onder de indruk. Deze morgen ben ik wakker geworden door erg luid vuurwerk dat hier overal wordt afgestoken. En luid dat dat is! Echt veel straffer dan bij ons. Soms is het zo luid dat er auto-alarmen door afgaan!

Shanghai is natuurlijk erg druk, overal en altijd zijn er mensen. Zelfs nu met het Nieuwjaar als velen naar hun geboortedorp of -stad zijn vertrokken. Toch zijn er nog altijd erg veel mensen en wordt telkens wel ergens vuurwerk afgestoken. We zijn dit weekend dan ook zelf het Chinese nieuwjaar gaan vieren in verschillende clubs en bars. Ook zijn we naar de Bund geweest om het vuurwerk te zien.

Vandaag (11 februari 2013) hebben we een uitstapje gedaan naar een markt. Daar heb ik wat 'stinky fruit' gegeten. Dat is een vrucht die niet zo goed ruikt maar toch heel erg lekker proeft.

De luchtkwaliteit hier valt nog wel mee vind ik, maar je merkt toch wel dat het slechtere is dan bij ons. Vandaag zat er 83 stof per zoveel m3 zuurstof in de lucht. Het normale gehalte in Europa is zo'n 50. Vanaf 100 wordt het wat gevaarlijk. Chance dat ik niet in Beijing zit, want daar ligt het niveau op zo’n 600 stofdeeltjes per m3! Het leidingwater is niet groen of zwart maar je kunt er beter toch niet van drinken...

Doing my best not to get poisened :p

Brian